RotHilmir2

Avel är en viktig del av livet på Paceland, och varje år föds det nya föl på gården. Vi har flera topphingstar att erbjuda för avel, och för dig som vill betäcka ditt sto hjälper vi dig att hitta rätt hingst för att matcha just henne. Nedan hittar du några av de hingstar som för närvarande finns på Paceland, inklusive länkar till betäckningsavtal för säsongen 2023. Ta gärna kontakt för mer information, på avel@paceland.se

På bilden vårt avelssto Rót frá Vindási med sitt föl Hilmir från Dahlgården, e. Júpiter frá Lækjamóti, sommaren 2020.

 

Eldjárn frá Skipaskaga

Eldjárn gjorde sin första betäckningssäsong i Sverige 2022, och deltog utöver det i ett fåtal tävlingar med mycket bra resultat – han tog bland annat silver i A-flokkur på GKSM och kom på femte plats i A-flokkur på Nordiska Mästerskapen.

Betäckningsavtal Eldjárn2023

Júpiter frá Lækjamóti

Första klass femgångshingst med 8.42 totalt, bedömd på Landsmót 2018 som femåring.

Betäckningsavtal Júpiter2023

 

Kjarkur frá Lækjamóti II

Fyrgångshingst med totalpoängen 8.08 (8.42 utan pass), som också visat sig vara en mycket lovande tävlingshäst. Han tävlade bland annat för Island på Nordiska Mästerskapen 2022 och tog sig till A-final i T2YR och B-final i V1YR.

Betäckningsavtal Kjarkur2023

 

Leikur frá Lækjamóti

Under tävlingssäsongen 2022 gick Leikur från att vara en lovande ung hingst till att bli Nordisk Mästare i A-flokkur, endast sju år gammal. Han har också en fin totalbedömning på 8.24 som sexåring, då (2021) den högst bedömda sexåriga hingsten i Sverige.

Betäckningsavtal Leikur2023

 

Seifur från Skälleryd

En hingst med  både häftig färg och fina gångarter! Dessutom fantastiska tävlingsresultat, bland annat är Seifur regerande Nordisk Mästare i GDT och har flera SM-medaljer på meritlistan.

Betäckningsavtal Seifur2023

Kvaran fra Slippen

Kvaran är det senaste tillskottet bland hingstarna på Paceland. Han är en fyrgångshingst efter Garri frá Reykjavík och har en totalbedömning på 8.34 och har också fina tävlingsresultat, bland annat ett SM-guld 2022 i T1YR.

Betäckningsavtal Kvaran2023

 

Þór från Hagstad

En vacker, kraftfull hingst efter den högt meriterade Loki frá Selfossi och med legendaren Orri frá Þúfu som morfar. Þór bedömdes som sexåring och fick då en total på 7.86 (8.19 som fyrgångare) med flera 8.5:or och 9 för långsam galopp.

Betäckningsavtal Thor2022