James och sambon Johanna Kärrbrand flyttade till Skåne i Sverige från Island under 2014 för att sätta upp sin egen utbildning och ridcenter tillägnad islandshäst och horsemanship.

James har bott och arbetat med islandshästar sedan tidig barndom. Med en examen från University of Hólar på Island, världens ledande centrum för studier av islandshästen. Efter Hólar fortsatte James med att arbeta på en av Islands ledande gårdar – Lækjamót í Víðidal. Han har tävlat på stora tävlingar på Island och Europa, bland annat VM i Berlin 201, VM i Danmark 2015 och Tölt on Ice i Göteborg 2015. James har ett flertal titlar som Brittisk mästare.
SM och Gaedinga SM 2016.

James talar flytande engelska, isländska, svenska och danska. Han är en engagerande instruktör för ryttare på alla nivåer och åldrar.

Som tränare av islandshästar, har han en imponerande portfölj inklusive hästar från ledande instruktörer, ägare och ryttare. Han har lång erfarenhet i alla skeden av hästens utveckling, från utbildning av unghäst till en färdig tävlingshäst på elitnivå.

Johanna är uppvuxen i västra Sverige i en liten by vid namn Kinna och sedan 2010 arbetat intensivt med islandshästar , mestadels på Island men även i Norge. På gården jobbar nu paret tillsammans med allt vad hästverksamhet innebär, och kompletterar varandra väl.

p