Relationen mellan häst och ryttare är en alldeles unik erfarenhet för människan. Vi kan visserligen ha stort utbyte av och väldigt speciella relationer även med andra djur som hundar, katter och andra primater, men inget annat djur än hästen erbjuder samma möjlighet till unikt samspel och gemensam prestation.

 

Den viktigaste komponenten i en sådan relation är det vi kallar horsemanship. Från våra första möten med och tidiga försök till träning av hästen, ända till prestationer på toppnivå, kommer vår framgång att vara beroende av vår förmåga att förstå, uppmuntra och kommunicera med hästen. Att utveckla och förbättra de förmågorna är en livstids utmaning – för oss alla!

 

På Paceland är ambitionen att understödja och hjälpa alla ryttare och hästar till livslångt lärande och ständig utveckling av kunskaper och förmågor. Alla ryttare, från nybörjaren till den erfarna tävlingsryttaren, tränas i en anda av reflektion, utvärdering och förbättring.

MhofKristo

 

Priser*

     SEK

Hingstar

10000

Ston

8500

Valacker

8500

Ridlektion**

700

 

Paceland erbjuder träning av islandshästar och ryttare på högsta internationella nivå. Vi tar fram ett individuellt program för dig och din häst, för att passa just era unika förutsättningar. Oavsett om syftet med träningen är avelsvisning, inridning, gångartsträning eller hög tävlingsnivå, läggs träningen upp med respekt för varje enskild häst, och med dess välmående i fokus.
Förutom träning och vidareutbildning av din häst, erbjuder vi också speciella träningspaket. Med allsidig och korrekt träning som är anpassad för just dig och din häst hjälper vi er att utvecklas.

 

* Alla våra priser är inklusive full service (stall, foder och utbildning, per månad, inklusive moms).

** Varje lektion är 40 min.

 

Träningspaket för din häst

Vi erbjuder fyra olika träningspaket:

 

Två månaders träning:
Specialerbjudande för långsiktig uppbyggnad och utveckling för din häst och för dig själv. I detta paket ingår det 1 ridlektion över träningsperioden så att du har möjlighet att vara en del av uppbyggnaden av din häst. Det här paketet passar även för uppbyggnad inför en avelsvisning. Pris: 16.000 SEK

 

En veckas tränings-bootcamp: Din häst tränas under en veckas bootcamp och med dig hem får du en inblick i hur vi rekommenderar vidare träning, inspiration och uppbyggnad för din häst. Pris: 3000 SEK fem dagars träning.

 

Visning: Vi på Paceland erbjuder dig hjälp med eventuell visning av din häst. Vi tar emot hästar till visningsträning eller coaching inför visning.
Pris: 6500 SEK

 

Styrkepaket: Paceland erbjuder ett paket med fokus på styrka, uthållighet och rehabilitering med markarbete, skrittmaskin och motionerande lös igenom vår vallningsrunda. På Island är det mycket populärt att låta hästarna bygga muskler och njuta av friheten av att springa fritt i den 2km långa rundan, som man enkelt utökar till en längre sträcka.
A. Vallningsrunda, skrittmaskin 200 SEK per gång.
B. Per vecka – 5 gånger – 1.500 SEK

 

Inridning: Korrekt redan från början – Natural horsemanship
Vi på Paceland erbjuder ett två månaders inridningspaket, den viktiga processen där hästens grund och uppbyggnad för din hästs framtida utveckling tar form.
16.000 SEK

 

 Ridlektioner och kurser

James är en uppskattad och engagerad ridinstruktör, som håller kurser de flesta helger på olika platser i Europa och Sverige. Han undervisar på alla nivåer oavsett mål och ambitioner, och ordnar också kurser och ger privatlektioner hemma på Hökabygget.
Utöver ridlektioner och kurser, erbjuder Paceland också ett antal olika koncept för utveckling av häst och ryttare tillsammans:

 

Hoofcamp
Här finns möjligheten att följa med hästen till Hökabygget eller så kommer hästen ensam över en period på 3-5 dagar. Hästen tränas med fokus på verktyg och metoder som du får med dig hem att öva vidare på. I slutet av träningsperioden kommer du till vår anläggning och rider två lektioner där du får en känsla av hur hästen tränats och får en bättre förståelse av hur den fortsatta träningen bör ske. Detta upplägg passar även bra att anpassa tillsammans med kurserna som James håller runt om i landet.

 

Ledarskap
I den här kursen lär du dig grundläggande kunskaper om hur man arbetar med sin häst från marken. Här formas en koppling mellan er som är nyckeln till att lära känna din häst på djupet och att växa i er relation. Den här kursen passar till hästar på alla nivåer och ger även en inblick i hur vi startar unghästar.

 

Markarbete
Här går vi igenom med enbart träns och tyglar hur man arbetar hästen från marken med mjukgörande övningar till en mjuk och följsam häst.

 

Nå dina mål
Detta är ett långtidskoncept för dig och din häst vare sig målet är tävling eller att forma en bättre relation för framtiden. Vi hjälper dig med träningsprogram, coaching och verktyg för att uppnå just dina mål!